Algemene informatie

Christelijk Oratorium Koor Hallelujah is opgericht op 30 maart 1900 en op 31 maart 2000 Koninklijk onderscheiden. Op dit moment tellen we ongeveer 55 actieve leden.

Repetitieavond

Elke dinsdag van 20:00 uur tot 22:00 uur.
Lokatie: Nieuwe Kerk, Voorstraat te Katwijk

 

Dirigent Marcel den Dulk

Marcel studeerde koordirectie, kerk muziek en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Als dirigent van middelgrote tot grote oratoriumkoren heeft hij in de afgelopen 35 jaren vele belangrijke koorwerken uitgevoerd, waaronder de Hohe Messe, de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach, het Requiem van Mozart, het Requiem van Cherubini, Beethovens Messe Solemnelle, Puccini’s Messa di Gloria alsmede werken van Vaughan Williams, Britten, John Rutter, Poulenc en Duruflé.

Concertreizen maakte hij  onder meer naar Canada (Toronto en Ottawa), Luxemburg, Praag en Trier. Verder trad hij op als dirigent en organist voor de Ikon radio en tv.

Naast zijn directiewerkzaamheden componeert en arrangeert hij liederen, orkestbegeleidingen en werken voor instrumentale ensembles. Verder werkt hij sinds 1985 als muziekconsulent in het onderwijs, een functie die gericht is op het verbeteren van het muziekonderwijs in het algemeen en met name het zangonderwijs aan de jeugd.

Als docent stemvorming en muziektheorie geeft hij workshops zangtechniek voor koorzangers en ondersteunt hij koren als vocal coach. Regelmatig geeft hij lezingen over grotere koorwerken zoals de Matthäus Passion van Bach. Hij vertaalde Bachs Johannes Passion in het Nederlands en voerde deze in 2012 en 2014 uit in het Amsterdams Concertgebouw.

Bestuur

  • Voorzitter; Ellen van der Laan
  • Secretaris; Leo Koster
  • Penningmeester; Inge van Rijn

Verdere informatie onder Contact

Contributie

Contributie bedraagt € 22,50 per maand.

Donateur worden van ons koor geeft u korting op de toegangskaarten van onze concerten. U ontvangt drie keer per jaar ons Verenigingsblad 'Octaaf' en ons informatieboekje. U kunt donateur worden vanaf € 11,50 per jaar. Meer mag natuurlijk altijd! Hiermee steunt u onze vereniging. Ook bedrijven kunnen zich aanmelden voor sponsoring. Via ons secretariaat kunt u een PR-map aanvragen.

Bankgegevens: NL23 RABO 0331866129 tnv COK Hallelujah